Rețetă de înghețată cu iaurt și căpșuni

Cea mai simplă și delicioasă rețetă de înghețată cu iaurt și căpșuni

Mmm, înghețată… Mimozele o adoră! Nu doar să o consume ci, mai nou, să o și prepare. Cum vara și-a intrat în drepturi, iar înghețata s-a transformat în desertul preferat al întregii familii, nu e de mirare că Adnana și Antonia au devenit cele mai simpatice degustătoare! Mai nou, au început să pregătească singure înghețata după ce au participat la un atelier de cooking dedicat copiilor, unde au aflat ele că laptele cu caimac e chiar magic!

Mimozele consumă aproape zilnic lapte. Și, ca mai toți copiii de vârsta lor, refuză caimacul. Pojghița aceea deloc aspectuaosă, dar extrem de gustoasă, de care fug mai toți prichindeii. Însă fetele au descoperit, de curând, că nu e chiar atât de rău. Cu ocazia lansării noilor produse Lăptăria cu caimac, cel mai nou brand de lactate de specialitate, 100% românești, integrale, naturale și minim procesate, Mimozele au învățat să facă înghețată folosindu-se și de caimac. Mai precis, de iaurtul obținut din laptele cu caimac.

O rețetă simplă, rapidă, dar extrem de delicioasă, pe care ele au preparat-o la atelierul de cooking dedicat copiilor.

Ingrediente:
280 g căpşuni congelate
2 linguri miere
60 g iaurt simplu
1/2 lingura zeamă de lămâie

Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele într-un robot de bucătărie, până când devin o pastă omogenă. Este foarte important să adaugi cele două linguri de miere, pentru o consistenţă uşor de servit. Înghețata cu iaurt şi căpşuni trebuie să stea la congelator pentru minim 3 ore înainte de servire.

Însă cel mai distractiv pentru ele a fost să prepare “coșulețul” pentru înghețată. Un fel de cornet, obținut însă din foi de plăcintă, nu din napolitană. Cum? Au tăiat folile de plăcintă în formă de pătrat, cu latura de aproximativ 8 centimetri, pe care le-au uns ulterior cu gălbenuș de ouă. Într-o formă de brioșe, se așează în fiecare cavitate câte 4-5 pătrate din foi de plăcintă, iar apoi se coc la cuptor cam 15-20 de minute. Se lasă la răcit, iar apoi se desprind “coșulețele” din formă.

 

Și gata!

Mai nou, am început să înlocuim căpșunile cu banane și caise! Un deliciu!

Tu ce fel de rețete de înghețată le prepari juniorilor tăi? Povestește-mi experiența ta pe această pagină, la comentarii! Sau te aștept pe pagina de Facebook cu un Like și un Comentariu!

Post Author: Cătălina Matei

De vreo 16 ani încoace, scriu cu acte în regulă în media românească. Am debutat în print, unde am și prestat mai bine de 9 ani, însă hârtia nu mai are trecere mare în România, așa că am trecut în online, unde totul se mișcă pe repede înainte. Între timp, m-am antrenat în "parenting", atât în viața reală, căci sunt mamică de gemene, cât și în "www", mai precis pe www.kidmagia.ro și pe www.2mimoze.ro. Despre ce îmi place să scriu? În primul rând despre oameni. Să le aflu poveștile direct de la ei, prin viu grai, nu prin email...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.