Improvizație și roleplaying la Undercloud / Minicloud. Mai precis… multă joacă!

După vreo 5 luni de trai în “vreme de Covid-19”, în care distanțarea socială a fost cel mai greu de suportat pentru Mimozele mele, am participat, în sfârșit, la primul eveniment în cadrul căruia fetele mele au relaționat și cu alți copii în afară de verișori, prietenii apropiați și colegii de la înot. Este vorba despre cea de-a 13-a ediție a “Undercloud – Festival de Teatru Independent de Orice”, primul festival de teatru independent din România, care anul acesta are loc în perioada 11 – 18 august, în aer liber, la Muzeul Țăranului Român și în grădina Muzeului Antipa. Printre noutățile pe care le aduce ”Undercloud 2020” se numără și o secțiune dedicată copiilor, cu ateliere și spectacole (create de Marian Râlea pentru festival) programate în curtea Muzeului Țăranului din București.

Cum a fost la #Minicloud, secțiunea pentru pici? Ca o bulă de aer proaspăt… Până azi dimineață nu am realizat cât de mult le-a lipsit fetelor mele interacțiunea cu alți copii. Și nu mă refer aici la dorul firesc și normal de verișori, colegi, prieteni… ci la nevoia lor de a socializa cu alte persoane necunoscute. Iar atelierul de teatru pentru copii susținut de actrița Alma Costin, pe care am recunoscut-o abia după ce am zărit-o fără mască – nu ai cum să nu recunoști gropițele acelea speciale (devoratorii de reclame știu despre cine vorbesc!), a fost fix ce le trebuia Mimozelor mele. Teatru înseamnă joacă, iar joaca implică atât dezvoltarea cognitivă a celor mici, cât și cea socială și emoțională.

Iar atelierele de teatu din cadrul ”Undercloud 2020” au fost special concepute pentru copii între 7 și 14 ani pentru a se simți în largul lor și penatru fi stimulați prin joacă: dicție, dezvoltare emoțională, coordonare motrică, improvizație și roleplaying.


Ghiciți la ce au excelat Mimozele mele? La improvizație și roleplaying!

Ei, și după ce și-au făcut “încălzirea” alături de Alma Costin, sesiunea lor de joacă a continuat în grădina Muzeului Antipa Antipa, unde actorul Marian Râlea a pregătit special pentru undercloud, spectacolele „Cetatea Poveștilor”.

În ciuda situației provocate de noul coronavirus SARS-CoV-2, copiii au nevoie de teatru. Tocmai de aceea organizatorii s-au asigurat că spectacolele au loc păstrând distanțarea socială între spectatori și respectând toate măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 (spălatul pe mâini înainte de intrarea în spațiul de joc, dezinfectarea cu alcool, purtarea măștii de către adulții însoțitori).

De altfel, toate aceste reguli sunt incluse ca parte din spectacol în așa fel încât cei mici să aibă parte și de un moment educative, ce este premiat de către organizatori la finalul reprezentației.

Nu, nu e ușor să te joci cu cei mici respectând distanțarea socială și purtând mască. Însă e necesar! Iar copiii simt întotdeauna când li se zâmbește, chiar dacă între zâmbet și inima lor… e o mască.


Dacă vreți și voi să mergeți cu juniorii voștri la #Minicloud, puteți vedea tot programul festivalului aici!


Aștept impresiile voastre în comentarii sau pe pagina de Facebook!

Post Author: Cătălina Matei

De vreo 16 ani încoace, scriu cu acte în regulă în media românească. Am debutat în print, unde am și prestat mai bine de 9 ani, însă hârtia nu mai are trecere mare în România, așa că am trecut în online, unde totul se mișcă pe repede înainte. Între timp, m-am antrenat în "parenting", atât în viața reală, căci sunt mamică de gemene, cât și în "www", mai precis pe www.kidmagia.ro și pe www.2mimoze.ro. Despre ce îmi place să scriu? În primul rând despre oameni. Să le aflu poveștile direct de la ei, prin viu grai, nu prin email...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.