10 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din geantă când pleci cu gemenii la plajă

În primul an de viață al Mimozelor nu am îndrăznit să ies doar eu cu ele… nicăieri! Ce-i drept, mama a fost tot timpul lângă mine, altfel nu aș fi rezistat. Însă, pe la 1 an și 6 luni, după ce au început să meargă singurele, mi-am făcut curaj și am ieșit până în parc. Mare filosofie, ați putea spune! Pentru mine a fost un act de curaj, căci până în cel mai apropiat spațiu verde organizat trebuia să ajung cu mașina.

Mi-a ieșit! Am reuși să le fixez în scaunele auto, să pliez căruciorul de gemeni și să-l pun în portbagaj, apoi să-l scot și să-l montez de plimbare… Ba chiar am avut curajul să le și dau jos din cărucior, într-un loc de joacă cu antitraumă. Tocmai ce învățaseră să meargă mai bine și îmi era frică de căzături. Tot atunci m-am și panicat! “Dacă fuge una într-o parte și cealaltă o ia în sens opus?! Eu ce fac?! După care alerg prima?!”. Am avut norocul că au fost cuminți și nu au ieșit din perimetrul stabilit de mine. Ce-i drept nici nu cred că am stat mai mult de 10 minute în acel loc. Când am văzut că dau semne că-și doresc să exploreze mai mult… le-am fixat în cărucior și am plecat mai departe.

Între timp, au urmat zeci, sute de ieșiri doar eu cu ele. Însă prima escapadă în trei într-un loc aflat la mai bine de 200 de kilometri de casă a avut loc săptămâna trecută. Ce-i drept, mă dau vitează… ca să zic așa! Fetele au deja 6 ani, prin urmare lucrurile stau altfel. Sunt mai mari, înțeleg mai multe, pot avea grijă de ele, sunt ascultătoare… aș vrea eu!

Care a fost destinația? Am primit invitația de a ne petrece o zi pe Plaja Sensiblu din Mamaia. Așa că ne-am făcut… bagajul! Ce atâta tevatură pentru o excursie de o zi?! Când pleci cu doi copii după tine la plajă, chiar dacă nu mai sunt bebeluși, nu îți ajunge doar un rucsac! Asta îmi aduce aminte de prima vacanță pe care am petrecut-o cu Mimozele în Grecia, pe când aveau doar 5 luni și jumătate! Doamne, câte bagaje am mai avut atunci!

Chiar dacă vorbim despre o altă vârstă în prezent și doar despre o plimbare de o zi tot m-am deplasat cu un rucsac plin ochi și o geantă de umăr mai mare, “paporniță” cum îi spune soțul!

Ce am împachetat? Iată 10 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din geantă când pleci cu gemenii la plajă:

1. Costumele de baie
2. Prosoapele, 3 bucăți
3. Papucii de plajă
4. Bandane / Șepci / Pălării de soare
5. Tricourile din material cu protecție UV
6. Găletușa de nisip
7. Cicatridina spray și Panadol
8. Șervețele umede și uscate
9. Un rând de haine de schimb

Poate vă întrebați de ce în titlul am menționat “10 lucruri” care nu trebuie să lipsească din bagaj, iar eu am enumerat mai sus doar 9. Pentru că ultimul de pe listă nu l-am inclus în bagaj, ci am avut ocazia să-l testez direct pe Plaja Sensiblu. E vorba de un kit care cuprinde toate produsele de care ai nevoie pe plajă, atât cele de protecție solară cât și cele igienico-sanitare de care poți avea nevoie mai ales când mergi cu prichindeii la plajă.

Despre ce produse este vorba?

 

Crema cu protecție UV 50+ pentru copii și crema reparatoare after-sun (după plajă) de la Avene
Apa termală de la Avene, nelipsită din geanta mea indiferent de locul în care merg. Nu doar că răcorește, ci este și un bun calmant în momentul în care pielea fetelor este iritată sau când înțepăturile de insecte le deranjează foarte tare.
De la Avene am mai primit și apa micelară, la fel de prețioasă pentru mine precum apa termală.
Cât despre bețișoarele igienice și gelul antibacterian de la Trussa au fost mai mult decât binevenite! Mai ales când Adnana și-a băgat nisip și în urechi!
Spray cu protecție solară UV 30 și gelul de duș de la L’Erbolario – cu ulei de argan, preferatul meu!
Și, pentru ca protecția mea solară să fie pe deplin asigurată, kit-ul mai conținea și o cremă de faţă Apivita CC cu SPF 30, dar și un spray pentru răcorire facială – “Greek Mountain Tea Face Water”, tot de la Apivita.

 

Cum ne-am distrat pe Plaja Sensiblu?

Minunat! Am supraviețuit!!! Căci nu prea am avut 5 minute de respiro legate!

Fetele s-au zbenguit numai prin apă și, ca să fiu eu sigură că le pot supraveghea mai bine, le-am cumpărat colaci, colorați diferit, bineînțeles! La Mamaia, plaja este perfectă pentru copii: cu intrare lină şi fără valuri maluri.

Cât despre Plaja Sensiblu, e un loc minunat pentru o familie, în special. Există şezlonguri şi umbrele, 400 de locuri disponibile, Beach Bar (cu băuturi diverse), leagăne și o zonă special amenajată cu jucării pentru nisip și tobogan gonflabil. De asemenea, există zonă de lounge, unde poţi sta să bei o cafea sau ceva rece – dacă te lasă juniorii!

 

Iar pentru cei activi se poate face yoga, pilates sau zumba, gratuit, după un anume program. Sau pot juca volei pe un teren amenajat pe nisip.
În același timp, un consultant Sensiblu este prezent tot timpul acolo pentru a-ţi oferi sfaturi privind protecţia solară adecvată sau legat de alte afecţiuni de sezon.

Ce lipsește, din păcate, din acest loc? O toaletă. Noi am folosit-o pe cea a hotelului din apropiere, Hotel Flora. Când ești cu cei mici e un pic mai complicat când nu ai o toaletă în apropiere…

Care este concluzia după o zi petrecută doar eu cu gemenele, la mare? Există și distracție, nu doar “Mami, nu-ți mai băga nisipul în urechi!”, “Adnana, nu mai înghiți apă de mare!”, “Antonia, mai ieși din apă, te rog!”, “Veniți la umbră!”, “Nu vă mai îndepărtați!”, “Mai trebuie să și păpați ceva! Nu puteți sta toată ziua în apă!”, “Lasă bandana pe cap!”… și tot așa!

Ba chiar, am putut să savurez și un pahar de gin tonic!

Care este experiența ta cu gemenii, în excursie? Tu ce lucruri iei în geantă? Povestește-mi peripețiile tale pe această pagină, la comentarii! Sau te aștept pe pagina de Facebook cu un Like și un Comentariu!

 

Post Author: Cătălina Matei

De vreo 16 ani încoace, scriu cu acte în regulă în media românească. Am debutat în print, unde am și prestat mai bine de 9 ani, însă hârtia nu mai are trecere mare în România, așa că am trecut în online, unde totul se mișcă pe repede înainte. Între timp, m-am antrenat în "parenting", atât în viața reală, căci sunt mamică de gemene, cât și în "www", mai precis pe www.kidmagia.ro și pe www.2mimoze.ro. Despre ce îmi place să scriu? În primul rând despre oameni. Să le aflu poveștile direct de la ei, prin viu grai, nu prin email...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.