Vacanța cu gemeni nu este despre relaxare. Din contră!

Doamne, cât am așteptat vacanța asta! Eu ca eu, dar fetele… Chiar dacă încă nu știu exact noțiunea timpului, cam de vreo lună încoace, nerăbdarea lor a atins cote maxime. În fiecare zi mă întrebau “Cât mai e până la concediu?”. Și cum ne-am programat vacanța în familie la sfârșitul lui august… așteptarea a fost greu de suportat. Cum a fost sejurul nostru?

Știți pozele acelea minunate din vacanțe în care toată lumea zâmbește cu gura până la urechi, stă relaxată pe șezlong cu un frappe în mână și o carte deschisă după primele 50 de pagini? Sigur le știți, ba chiar și eu am postat câteva cadre de genu’ pe rețelele de socializare… Nu, nu ca să mă dau mare, ci pentru că am surprins câteva ipostaze memorabile! Ei bine, sunt doar ipostaze ale unor minute, cel mult jumătăți de oră, de distracție, de bună dispoziție. Căci despre relaxare nu poate fi vorba când pleci cu gemenii în vacanță. Cel puțin, nu în cazul meu.

În cele 7 zile de vacanță pe care le-am petrecut în Grecia, am trecut prin tot registrul de stări! Am fost mega fericită când am văzut cum Mimozele mele înoată din ce în ce mai bine, cum se scufundă și cum sar în apă de pe umerii lui tati fără niciun strop de frică. Mi-a crescut inima de bucurie când am văzut-o pe Adnana cum se înțelege cu personalul hotelului. Deși nu știe decât câteva cuvinte în limba engleză, Mimoza mea s-a descurcat excelent! Mai ales când s-a prins că poate să comande singură de la barul piscinei ciocolată caldă și suc. Ori când Antonia, profund impresionată de un apus mirific, mi-a spus că cerul e pictat în culorile sufletului. De unde o fi scos-o… Nu mai zic că aproape mi-au dat lacrimile când, întorcându-ne de la plajă, în timp ce mă ținea de mână s-a oprit și mi-a zis: “Mami, dar ai rămas mai mică!”. Of… ea a crescut! Și, la fel ca și sora ei, se înalță pe zi ce trece. Cresc atât de repede… Unde s-or “grăbi” așa?!

Ei, dar tot ce am povestit până acum, au fost doar momente înconjurate de altele… mai puțin plăcute. Căci cele două Mimoze n-au încetat să se certe, să se îmbrâncească, să se plângă una de cealaltă, să ne răspundă și obraznic de multe ori, să-și dispute suvenirurile – „Da’, de ce vrei să-ți iei brățară ca a mea?! Da’, eu voiam albastră!” – … și lista poate continua vreo câteva pagini! Relaxare? Voie bună? Distracție? Tot timpul?! Poate într-o altă vacanță, căci în asta sigur nu am avut parte de așa ceva!

Totul a culminat și cu o durere de măsea care, în cazul Antoniei, care urlă și când o pieptăn, s-a transformat într-un coșmar. Bine că a fost doar o seară…
Plus drumul, plus munca de lămurire pentru trezitul de dimineață la ora 8.00, pentru a putea lua micul-dejun și apoi pentru a ajunge la o oră decentă pe plajă, iar apoi somnul de după-amiază…

„Și? Cum a fost în vacanță? Te-ai relaxat și tu, nu?”, a fost întrebarea pe care am primit-o ieri de la o cunoștință… Mda… Cum era vorba aceea că ai nevoie de încă o săptămână de vacanță după ce te întorci din concediul petrecut cu copiii?!

La voi cum a fost vacanța asta? Povestește-mi experiența ta pe această pagină, la comentarii! Sau te aștept pe pagina de Facebook cu un Like și un Comentariu!

Post Author: Cătălina Matei

De vreo 16 ani încoace, scriu cu acte în regulă în media românească. Am debutat în print, unde am și prestat mai bine de 9 ani, însă hârtia nu mai are trecere mare în România, așa că am trecut în online, unde totul se mișcă pe repede înainte. Între timp, m-am antrenat în "parenting", atât în viața reală, căci sunt mamică de gemene, cât și în "www", mai precis pe www.kidmagia.ro și pe www.2mimoze.ro. Despre ce îmi place să scriu? În primul rând despre oameni. Să le aflu poveștile direct de la ei, prin viu grai, nu prin email...

2 thoughts on “Vacanța cu gemeni nu este despre relaxare. Din contră!

    Alinutza obosita

    (5 septembrie 2018 - 17:15)

    Vacanta cu cei mici este mai mult pentru distracția lo; pentru a ne incarca bateriile cu adevarat ne trebuie una doar cu adulti. Noi suntem in mare parte doar furnizori de servicii si produse pentru buna lor functionare in acea perioada. Este dificil sa ne implinim nevoile noastre cand facem slalom printre ale lor. Mai ales cea de liniste si pace, care este esentiala pentru orice fiinta, dar mai ales pentru un parinte. Hang in there, vorba strainului. Suntem toti in aceeasi barca (mai ales in Grecia!). 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.