Magia Punctelor. Sau cum să te joci în versuri

Ce pot face niște rime, puse lângă o mulțime de puncte frumos înșirate în compoziția unor ilustrații interactive pentru copii? Magie! Și nu, nu vorbesc despre vreun show cu magicieni pentru prichindei, ci despre o carte specială pentru copii mai mari de 3 ani, special concepută de un cadru didactic din învățământul preșcolar.

Cu atâtea cărticele pline de abțibilduri colorate, unele chiar și 3D, cu coperți broașete și pline de sclipici, pare greu de crezut că poezia mai are trecere la copiii din ziua de azi, nu?! Când suntem asaltați de atât de multe culori, lumini generate de cele mai sofisticate gadget-uri, pe care cei mici și le doresc cu ardoare, ce șanse mai au volumele de poezii?!

Însă versurile pentru prichindei chiar pot face magie! Și asta datorită unui cadru didactic dedicat și priceput la rime. Și la puncte. Ștefania Tudorache, profesor în învățământul primar și preșcolar, a reușit să se transforme într-un mag, iar cartea sa, “Magia Punctelor” s-a transformat în cel mai interesant volum de poezii ilustrative pentru copii.

Mai precis, cartea este recomandată copiilor începând cu vârsta de 3 ani. Cei mici pot învăța să recunoască și să deseneze formele geometrice cu creionul. Se pot relaxa colorând, citind, învățând, memorând versurile care se transpun în ilustrațiile realizate de Doriana Mărășoiu.
Mimozele mele s-au distrat grozav unind punctele, în timp ce eu le citeam versurile. Mai ales că își aminteau de fișele de la grădiniță, dar și de exercițiile pe care le fac acum, la clasa pregătitoare. Pentru că învață formele geometrice, pe care le-au recunoscut în diverse obiecte, plante, animale. De exemplu, Antoniei i-au plăcut la nebunie “Pătrățele”, în timp ce Adnana s-a amuzat cu “Numărătoarea cu vocale”.

 

Nu mai spun de poezia cu “Bradul”, că tot se apropie Sărbătorilor. Și, dacă tot am ajuns să discutăm despre Crăciun, poate puneți pe Lista Moșului și această carte. Poate fi un cadou minunat pentru un prichindel dornic să deseneze. Și pentru o mămică, un tătic ori o bunică și un bunic! Da, da… și cei mari se pot distra alături de cei mici! Și poate fi un excelent material didactic și pentru educatoare!

Cum puteți ajunge în posesia ei? Puteți comanda “Magia Punctelor” direct de la autoare, folosind adresa de e-mail tudorachestefania60@gmail.com!

Voi ce cărți cu poezii le citiți prichindeilor? Vă aștept poveștile pe această pagină, la comentarii! Sau pe pagina de Facebook cu un Like și un Comentariu!

Post Author: Cătălina Matei

De vreo 16 ani încoace, scriu cu acte în regulă în media românească. Am debutat în print, unde am și prestat mai bine de 9 ani, însă hârtia nu mai are trecere mare în România, așa că am trecut în online, unde totul se mișcă pe repede înainte. Între timp, m-am antrenat în "parenting", atât în viața reală, căci sunt mamică de gemene, cât și în "www", mai precis pe www.kidmagia.ro și pe www.2mimoze.ro. Despre ce îmi place să scriu? În primul rând despre oameni. Să le aflu poveștile direct de la ei, prin viu grai, nu prin email...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.