Zurlandia: Povestea unui record mondial

Când basmele devin realitate în Zurlandia: Povestea unui record mondial

Știți replica aia cu “Sunt basme! Nu e nimic adevărat… Povești!”?! Sigur ați auzit-o! În unele împrejurări, poate ați și folosit-o! Dar, dacă ați fost măcăr o dată în Zurlandia, știți că acolo totul e real, “pe bune” cum spune Mimoza Adnana de ceva vreme-ncoace… Dacă n-ați fost, vă povestim noi ce-ați pierdut. Și vă invităm să vă uitați și la imaginile din galeria foto ca să știți cam ce vă așteaptă la anu’!

Festivalul familiei Zurlandia, ediția a doua, s-a încheiat în această duminică. Au fost două zile pline de distracție pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Însă Mimozele,care anul acesta au primit titlul de Ambasadoare – nu vreți să știți cât de mândre se simțeau când le povesteau colegilor de grădiniță că el sunt “Ambasadoare”! – încă nu s-au împăcat cu gândul că s-a terminat… “Mami, dar de ce doar două zile?! Nu putea să țină o săptămână?!”. La cum îi știm pe cei din Gașca Zurli… ar fi fost în stare! Nu și eu, recunosc!

Au fost două zile de neuitat în mijlocul naturii, petrecute pe Domeniul Știrbey: activități inedite, joacă, distracție! Dacă le întrebi acum pe Mimoze ce le-a plăcut cel mai tare… răspunsul lor este următorul:

“Caruselul, mami! Ne-am dat de câte ori am vrut noi! Ai văzut că am urcat și pe girafă?! Și la LEGO, mami! Mai vreau! Și l-ai văzut pe tati cum s-a jucat cu Tedi? Iar Șervețel ne-a dat un pupic! Și mai vrem să ne dăm pe toboganele gonflabile! Nu ne-a dat decât o tură pe cai! Și vrem și la lebede! Și la Magi! Dar nu am apucat să ne jucăm prea mult cu Zdrăngănel! Și am primit și abțibilduri cu banane și mere de la Lulu și de la Bucătăraș. Și n-am apucat să-i spunem Fetiței Zurli că știm să cântăm ca ea, la microfon. Iar Zâna Bună tot zice că <Nu e încă momentul!> să primim un pui de cățel mic, chiar dacă noi ne-am tot pus dorința. Și am strâns-o în brațe tare, tare pe Tanti Prezentatoarea. Și ai văzut, mami, că am vorbit cu ploaia și n-a mai plouat?! Ne-a ascultat! ”… Și nu se mai opresc!

Apropo de ploaie, face ce face Mirela Retegan, adică Tanti Prezentatoarea, și îi ies lucrurile cum le vrea ea! A fugit ploaia de Zurlandia ca Tura Vura de apă și săpun! Doar câțiva stropi și câteva rafale de vânt, care ar fi anuțat o furtună, n-au reușit să strice cheful de joacă de pe Domeniul Știrbey. Și nici stabilirea unui nou record mondial!

Da, da… Mirela Retegan și a sa Gașcă Zurli au intrat în Cartea Recordurilor cu cu cei mai mulți părinți și copii care se joacă în același timp, împreună. România este acum țara cu cei mai mulți oameni care se joacă în același timp, împreună, un joc în care se bate din palme. Reprezentanții Guinness World Records au luat în calcul doar 1.600 de oameni dintre toți cei prezenți la eveniment. Au fost mult mai mulți, dar nu e deloc ușor să organizezi o mulțime atât de mare. Însă… le-a reușit! Și printre cei 1.600 de oameni care s-au jucat ne-am numărat și noi!

Certificatul a fost acordat, pe scenă, în fața publicului, de către reprezentanta Guinnees World Records, care a ținut să felicite participanții, spunând că este pentru prima dată când vede atâția oameni veseli. Era primul ei spectacol susținut de Gasca Zurli la care asista! Habar n-avea ea ce se întâmplă la orice spectacol Zurli!

Ne-a plăcut atât de tare încât abia așteptăm să doborâm un nou record mondial… Ce ziceți, la Zurlandia 2019 reuțim să ne sincromizăm vreo 2.000 de părinți și copii? Sau și mai mulți!

Dacă Mimozele nu se mai opresc când le întrebi ce le-a plăcut la Zurlandia, dincolo de bucuria copiilor care nu se poate măsura în niciun fel, mie, personal, mi-a mai plăcut un lucru foarte tare: în Zurlandia au intrat oameni civilizați, care nu au lăsat în urma lor gunoaie, mizerie, ci zâmbete! Chiar dacă am văzut mămici și tătici epuizați de cât au alergat după prichindeii lor de dimineața până seara! Printre ei și eu, recunosc! N-am mai alergat atât de mult după Mimoze de când aveau un an și jumătate și au început să meargă serios!

Voi ați ajuns în Zurlandia? Ce v-a plăcut cel mai mult? Vă aștept poveștile pe această pagină, la comentarii! Sau pe pagina de Facebook cu un Like și un Comentariu!

Post Author: Cătălina Matei

De vreo 16 ani încoace, scriu cu acte în regulă în media românească. Am debutat în print, unde am și prestat mai bine de 9 ani, însă hârtia nu mai are trecere mare în România, așa că am trecut în online, unde totul se mișcă pe repede înainte. Între timp, m-am antrenat în "parenting", atât în viața reală, căci sunt mamică de gemene, cât și în "www", mai precis pe www.kidmagia.ro și pe www.2mimoze.ro. Despre ce îmi place să scriu? În primul rând despre oameni. Să le aflu poveștile direct de la ei, prin viu grai, nu prin email...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.