Despre bunele maniere și despre băieți. Discuții “ca-ntre fete” plus un CONCURS!

Știți povestea aceea cu primii 7 ani de acasă, nu?! Ce-i drept, primele noțiuni de bune maniere se învață în familie. Însă la fel de importante sunt și desenele animate pe care prichindeii le urmăresc în primii ani de viață. Mimozele mele au fost cucerite încă de la primul episod de seria “Mickey şi Piloţii de Curse” difuzată de Disney Junior, iar pe mine m-au lăsat fără replică în momentul în care am avut o discuție “serioasă” despre băieți… Ce legătură există între ei și buna creștere?

Anul trecut, cam pe vremea aceasta am avut prima discuție serioasă despre… băieți. Un subiect delicat pentru orice mamă de fete, nu?! Ei bine, totul a început cu o replică pe care Antonia mi-a “servit-o” așa… din senin!

– Mami, unii băieți sunt gentlemeni!
-Cum așa, Antonia? Ce înseamnă gentlemeni?
– Să se poarte inteligent. Și să ridice degetul mic când beau ceai.

Poftim?! Preț de câteva secunde bune n-am știut ce să-i zic. Când am întrebat-o de unde a aflat ea acest lucru mi-a zis că are treabă și că vorbim mai târziu. Și nu avea decât 5 ani și jumătate! Nici nu vreau să mă gândesc ce replici voi primi pe la vreo 12 ani, poate și mai devreme…

Discutând cu o altă mămică, am aflat că și fiul ei i-a “servit” aceeași replică după ce a văzut pe Disney Junior episodul din “Mickey şi Piloţii de Curse”, în care gașca veselă merge în vizită la Regina Angliei. Dar, mai întâi, trec pe la școala de gentlemeni! De-ar trece pe acolo toți băieții din lumea asta…

Însă Mimozele nu au aflat doar despre cum se servește ceaiul în Anglia uitându-se la “Mickey şi Piloţii de Curse”. Special create pentru copiii cu vârsta între 2 – 7 ani, poveștile sunt concepute astfel încât să împărtășească lecții sociale și emoționale despre prietenie, munca în echipă, optimism și fairplay.

Revenind la băieți, între timp am aflat cu cine se va căsători Adnana – cu un coleg de grădiniță!, în timp ce Antonia… mai așteaptă. Dar știe sigur că va locui lângă sora sa. Că își vor construi casele lipite, iar mansarda va fi comună. La fel și curtea… nu vor avea gard să le despartă.

Până atunci însă… Mimozele se pregătesc de un nou sezon cu “Mickey şi Piloţii de Curse”, care începe din 3 septembrie la Disney Junior, de luni până vineri la ora 18. Mickey, personaj care anul acesta împlinește 90 de ani (Nu-mi vine să cred!), și gașca lui de prieteni continua cursele amuzante și curajoase în jurul lumii, dar și năzdrăvăniile în orașul lor natal Hot Dog Hills, la volanul mașinilor lor unice. În afara pistei de curse, Minnie și Daisy rezolva noi probleme în calitate de Ajutoare Abile, o afacere care le aduce tot soiul de aventuri inedite.

În plus, noul sezon îi prezintă pe cei 5 prieteni în maşini de curse îmbunătăţite, mai rapide şi care strălucesc în întuneric. Apropo de mașini… ce ziceți de un CONCURS?

“Care este personajul preferat al copilului tău din seria Mickey şi Piloţii de Curse?”. Lasă în comentariile acestei pagini răspunsul tău și poți câștiga următoarele premii:

 • 1 mașinuță Mickey 
 • 1 mașinuță Donald 

Perioada de desfăşurare a concursului este 25 august – 2 septembrie, urmând ca în data de 3 septembrie să extragem prin tragere la sorţi cu ajutorul random.org cei 2 câştigători. Numele acestora vor fi făcute public în acest articol.

Pentru a intra în posesia premiului, câştigatorii au obligaţia de a trimite datele de contact pe adresa contact@2mimoze.ro. În caz contrar, se va face o nouă extragere!

 

UPDATE: Câștigătorii sunt Irina Nitu (1 mașinuță Donald) și Petra Sofia (1 mașinuță Mickey). Felicitări! Vă rugăm să vă trimiteți date (nume, adresă și număr de telefon) la contact@2mimoze.ro. În caz contrar, peste două zile, se va face o nouă extragere!

Sunteți gata? Puneți-vă centurile pe un nou sezon cu “Mickey și Piloții de Curse”! Aaaa… și nu uitați nici de bunele maniere!

 

 

Post Author: Cătălina Matei

De vreo 16 ani încoace, scriu cu acte în regulă în media românească. Am debutat în print, unde am și prestat mai bine de 9 ani, însă hârtia nu mai are trecere mare în România, așa că am trecut în online, unde totul se mișcă pe repede înainte. Între timp, m-am antrenat în "parenting", atât în viața reală, căci sunt mamică de gemene, cât și în "www", mai precis pe www.kidmagia.ro și pe www.2mimoze.ro. Despre ce îmi place să scriu? În primul rând despre oameni. Să le aflu poveștile direct de la ei, prin viu grai, nu prin email...

15 thoughts on “Despre bunele maniere și despre băieți. Discuții “ca-ntre fete” plus un CONCURS!

  Petra Sofia

  (6 septembrie 2018 - 13:27)

  Multumim mult pentru premiu. Am intrat deja in posesia lui. Ce bucurie va fi Pe fetiță cand il va vedea!

  Petra Sofia

  (3 septembrie 2018 - 12:53)

  Multumim muuult! Ce bucurieee! Am transmis mail cu datele!

  Irina Nitu

  (3 septembrie 2018 - 9:55)

  Multumim mult de tot, ce fericiti ne-ati facut! Acum trimit mail!

  Antoneta Virtea

  (2 septembrie 2018 - 18:41)

  Preferatul Antoniei care are aproape 6 ani e Donald.

  Adriana M.

  (2 septembrie 2018 - 11:20)

  Mickey este preferatul nostru.

  corneli

  (31 august 2018 - 2:15)

  Fetitei mele, Paula, ii place de Mickey.

  Picincu H Viorica

  (30 august 2018 - 14:10)

  Urmarim, cu mic…cu mare, episoadele hazlii; baietelul (9ani) il prefera pe Donald, iar fetita (5anisori) pe Mickey Mouse.

  Eva Hossu

  (30 august 2018 - 13:41)

  Mickey este si preferatul nostru.

  Iulia Mitranescu

  (29 august 2018 - 16:47)

  Fetita mea, Denisa, urmareste cu mare drag seria Mickey si Pilotii de curse, iar preferatul ei e Donald.

  Meri Bulut

  (29 august 2018 - 16:43)

  Nepotelul meu vrea sa se faca pilor de curse! Bineinteles ca preferatul lui e Mickey! 😉

  Daniela Marian

  (29 august 2018 - 14:09)

  Mickey este preferatul nostru.

  Irina Nitu

  (29 august 2018 - 10:39)

  Preferatul lui Andrei (5 ani) e Donald. Nu rateaza nici un episod, sunt desenele lui preferate.

  petra sofia

  (25 august 2018 - 11:32)

  Bineinteles ca preferatul e nimeni altul decat Mickey. Sofia -APROAPE 5 ani.

  Ruse Andreea

  (25 august 2018 - 11:24)

  Personajul preferat al fetitei mele Malina, in varsta de 4 ani este Minnie Mouse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.