De ce le îmbrac pe gemene la fel. Și nu prea!

Când am aflat că voi avea două fetițe care nu prea vor semăna, fiind în placente diferite, m-am gândit că nu le voi îmbrăca la fel. Mai ales că nu prea îi înțelegeam pe părinții de gemeni de ce simt nevoia să aleagă aceleași haine pentru copiii lor. În plus, deşi nu există nici un studiu ştiinţific despre efectele acestui obicei, psihologii susţin că hainele reflectă personalitatea fiecăruia şi că a îmbrăca gemenii la fel duce la inhibarea identităţii. Însă, în ciuda “planurilor” mele, în garderoba Mimozelor există foarte multe lucruri identice. De ce?

În timpul sarcinii, nu le-am cumpărat Mimozelelor aproape nicio hăinuță. Poate am fost superstițioasă sau, poate, din cauza problemelor pe care le-am avut în timpul sarcinii nu mi-am “permis” să mă gândesc foarte mult la acest aspect. M-am concentrat pe fiecare etapă în parte la momentul respectiv. Și atât. Prin urmare, nu am năvălit prin magazinele cu hăinuțe pentru nou-născuți, deși mă atrăgeau fantastic de mult. Și nici nu am vrut să primesc lucrușoare înainte de a naște. Singura excepție a fost decizia mamei mele de a le cumpăra mimozelor două body-uri și două păturele. Costumașele aveau același model, însă culorile erau diferite. Mama mi-a respectat dorința de a nu le îmbrăca la fel.

Mai târziu, după apariția Mimozelor și după ce ele au început să ia în greutate și să nu mai “înoate” în hăinuțele de 0 luni, deși ele aveau deja 2 luni, am început să cumpăr hăinuțe. Până atunci, folosisem modelele pentru prematuri care se găseau foarte greu și nu mai conta dacă erau sau nu la fel.

Cred că orice mămică este tentată ca, în primul an de viață al prichindelului, să cumpere foarte multe lucrușoare. Chiar dacă multe dintre ele le poartă doar o dată sau chiar deloc. Copiii cresc foarte repede în primele luni. Chiar și prematurii! Și, în plus, înțeleg și dorința mămicilor de a achiziționa lucruri noi. Eu am acceptat și hăinuțe de la alți copii. Bineînțeles, lucruri de calitate, bine întreținute. Și eu, la rândul meu, am dat din hăinuțele Mimozelor rudelor și prietenelor care au dorit.

Deși mi-am dorit să le găsesc aceleași modele, dar culori diferite, nu mi-a fost deloc ușor. Nici acum nu-mi este. Până când vor decide ele cu ce se vor îmbrăca – Nici nu vreau să-mi imaginez ce discuții voi avea cu ele peste câțiva ani pe această temă! – eu sunt cea care le cumpără hainele. Prin urmare, caut modele asemănătoare, dar nuanțe diferite. Nu găsesc de fiecare dată. Ori nu mi le permit din punct de vedere financiar. Prin urmare, de multe ori, le îmbrac la fel.

Ce spun Mimozele? În momentul în care au început să conștientizeze ce presupune alegerea hăinuțelor, au apărut și divergențele. La început, în momentul în care aveau de ales între două rochițe de culori diferite, Antonia o alegea pe cea roz, iar Adnana – pe cea albastră ori verde. Apoi au început să protesteze: “Dar vreau și eu la fel ca Antonia! Mie de ce nu-mi iei roz?!”.

Prin urmare, sunt ocazii în care le îmbrac la fel – și nu cred că personalitatea lor are de suferit în acest caz! – și ocazii în care Mimozele poartă haine diferite!

Mai târziu… vom vedea!

Foto: Iuliana Popescu

Sunt tare curioasă cum alegeți voi hăinuțele gemenilor voștri. Sau, poate, aveți tripleți! Vă aștept poveștile pe această pagină, la comentarii! Sau pe pagina de Facebook cu un Like și un Comentariu!

Post Author: Cătălina Matei

De vreo 16 ani încoace, scriu cu acte în regulă în media românească. Am debutat în print, unde am și prestat mai bine de 9 ani, însă hârtia nu mai are trecere mare în România, așa că am trecut în online, unde totul se mișcă pe repede înainte. Între timp, m-am antrenat în "parenting", atât în viața reală, căci sunt mamică de gemene, cât și în "www", mai precis pe www.kidmagia.ro și pe www.2mimoze.ro. Despre ce îmi place să scriu? În primul rând despre oameni. Să le aflu poveștile direct de la ei, prin viu grai, nu prin email...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.